Yleispesu sitruunaminttu

9,90 

Tehokas ja turvallinen Lempi-sitruunaminttu yleispesusuihke tuo raikkaan tuoksun kotiisi. Lempi puhdistaa kodin kaikki vesipestävät pinnat tehokkaan koostumuksensa ansiosta. Tuotetta ei tarvitse huuhdella pois, riittää että pyyhit rätillä. Kaikki Lempit ovat 100 % biohajoavia, kotimaisia avainlipputuotteita.

Varasto loppu

Osasto:

Ihoa ärsyttämätön ja turvallinen, kotimainen avainlipputuote. Patentoitu koostumus.

Koostumus: anionisia tensidejä <5 %, ionittomia tensidejä <5 %, säilöntäaine (methylisothiazalinone), hajuste. ph neutraali.

Lempi ei sisällä saippuaa, lipeää, fosfaattia, zeoliittia eikä entsyymejä. Nopeasti 100 % biohajoava. Ei vahingoita pieneliöitä vesistöissä.

Pakkaus voidaan polttaa tai kierrättää. Pakkauskoko 1 l.

Pesuaineessamme on sisällysluettelossa tensidejä, joka tarkoittaa pesuaineen peseviä ainesosia. Tensidejä löytyy kaikista pesuaineista, esim. saippuasta, shampoosta, pyykinpesuaineista jne. Tensidimolekyylit kulkeutuvat veden mukana tahran luo, imeytyvät lian sisään ja heikentävät sitä. Pesun loputtua lika valuu veden mukana pois vaatteesta tai pestävältä pinnalta. Lempissä tämä koostumus on omanlaisensa (patentoitu), tuote on suunniteltu erittäin riittoisaksi ja tehokkaaksi.

Näitä allaolevia ei Lempi-pesuaineessa ole lainkaan:

Joissain pesuaineissa olevat fosfaatit rehevöittävät vesistöjä. Rehevöitymisellä tarkoitetaan sitä että vesistöjen kasvillisuus saa liikaa ravinteita, ja alkaa tuottamaan ylimääräistä elollista ainesta joka rasittaa ympäristöä. Tämä johtaa veden samenemiseen, vesikasvien ja rihmalevien kasvuun, talviseen happikatoon ja kalojen ja muiden eliöstöjen muutoksiin.

Edellämainittujen ongelmien johdosta osassa pesuaineita on ryhdytty korvaamaan fosfaatteja zeoliitilla, joka on savenkaltainen synteettisesti valmistettu yhdiste. Zeolitti ei epäorgaanisuutensa takia biohajoa. Jätevedenpuhdistamolla se painuu lietteeseen eli lisää lietteen määrää. On epäilty että zeoliitti aiheuttaisi sakkaumia pesukoneisiin, sekä jäisi vaatteisiin huuhtelusta huolimatta.

Pesuaineissa käytettävät entsyymit pilkkovat likaa tehokkaasti, mutta voivat samalla vahingoittaa tekstiilin kuituja pesun aikana. Tämä johtaa tietenkin vaatteen lyhyempään käyttöikään. Varsinkin silkille ja villalle, jotka ovat eläinkuiduista valmistettuja tekstiileitä, ei suositella lainkaan entsyymipitoisia pesuaineita. Lempi-pyykinpesuaine, jossa ei siis entsyymeitä ole, soveltuu kaikkien tekstiilien konepesuun, ja toimii myös matalissa lämpötiloissa.

Lisätiedot

Paino 0.5 kg