Skip to main content

Tarinamme

Paratiisipajan tarina alkoi vuonna 2003, jolloin ensimmäiset ajatukset kynttilöiden valmistamisesta lähtivät pyörimään mielessä. Ajankohta tuntui oikealta oman yrityksen perustamiseen, ja alkuperäinen idea kynttilästä tuli äidiltäni Aijalta, joka oli aikanaan perustanut Kustavin Savipajan. Kokemusta kynttilöistä tai niiden tekemisestä ei ollut, mutta into oli suuri. Nyt vuosien yrittäjyyden ja tuotekehittelyn jälkeen voin tunnustaa että perustin firman, tein vuokrasopimukset ja puhuin starttirahat, ennen kuin olin elämässäni tehnyt yhtään kynttilää. Ajattelin että se on varmasti mahdollista oppia jos se muillekin on ollut 🙂

Teimme ensimmäiset vuodet tuotantomme Kustavin keskustassa, ja pidimme pientä kesämyymälää Savipajan pihapiirissä. Töitä tuli tehtyä ihan kauheasti, ja tuotteiden saama positiivinen palaute kannusti ja auttoi jaksamaan. Vuosien ajan elin ja hengitin kynttilää, messuilin ja sain jälleenmyyjiä, ja hommassa oli ihanan positiivinen vire.

Vuonna 2006 alkoi tuntumaan että haluaisin kehittää toimintaa eteenpäin, ja halusin tuotannon ja myymälän saman katon alle. Toiveena oli palvella asiakkaita monipuolisemmin, ja tarjota kynttilöiden lisäksi muitakin tuotteita kodin sisustukseen. Monien vaiheiden jälkeen saimme avata uuden tehtaanmyymälämme ovet kesäkuussa 2008 (eli vuosi 2018 on myymälämme 10-vuotisjuhlavuosi!). Tehtaanmyymälästämme onkin vuosien varrella tullut monille tykätty käyntikohde, josta löytyy tietysti omien kynttilöiden ja pesuaineiden lisäksi paljon ajatuksella valittua sisustustavaraa ja vaatetta.

Viimeiset 10 vuotta ovat olleet mielenkiintoisia, työntäyteisiä ja monivivahteisia. Mukaan on mahtunut paljon ihania hetkiä, onnistumisia ja innostumisia. On tullut uusia kuvioita ja tuoteperheitä. Paljon on opittu ja uutta tehty, ja koitettu elää hetkessä mukana. Aikaan on mahtunut myös taantumaa ja haasteita, jotka ovat varmasti koskettaneet monia meidän lisäksemme.

Haluan katsoa eteenpäin uteliaisuudella ja ilolla, ja nähdä mitä kaikkea tässä vielä onkaan tulossa. Uutena (tai oikeastaan vanhana) intohimona itselläni ovat vaatteet, joiden tiimoilta myymälässä tulee tapahtumaan kaikkea kivaa… Kannattaa pysyä kanavalla jos värikkäät ja naiselliset vaatteet kiinnostavat (myös pluskoossa)! Sisustuspuolella haluan löytää myymäläämme aina jotain kivaa uutta, ja mielellään sellaista jota ei ole joka puodissa. Käyn näitä ihanuuksia metsästämässä messuilta Euroopasta. Osa tuotteista löytyy verkkokaupastamme, ja osa on sellaisia että sinun kannattaa tulla käymään meillä jotta ne löytävät tiensä kotiisi.

Ja sitten ne kynttilät…

Me täällä Paratiisipajalla haluamme tehdä hyviä kynttilöitä, jotka ovat mukana ihmisten arkea sulostuttamassa, tunnelmaa luomassa ja joskus myös tuomassa lohtua suruun. Tämä on ollut se kaikkein tärkein ja kantavin ajatus, josta kaikki on aikanaan lähtenyt, ja joka ajatus edelleen on mielessäni kun katson uuden kynttiläerän valmistuvan muoteissa. Mietin kuka kaikki nämä kynttilät sytyttää, ja toivon että se hetki on erityinen.

Terveisin Pia Paratiisipajalta

Lue lisää blogistamme!